Traktor és mezőgazdasági gép szerelő

A traktor és mezőgazdasági gép szerelő, karbantartó, javító munkája a meghibásodás okainak feltárásával kezdődik. Foglalkozhat motorokkal, futóművekkel, ékszíj cserével, általában bármely alkatrész javításáért felelhet. A szerelési, javítási munkák során szükség lehet alkatrészcserére, vagy azok javítására egyaránt. Munkája zárásaképpen mindig ellenőrzi az eredményt. A megbízások érkezhetnek magánszemélyektől – pl. gazdáktól –, de mezőgazdasági és ipari gépeket alkalmazó kis- és középvállalkozásoktól is. Jellemzően alkalmazottként dolgozik, vezetője utasításai alapján.

Munkakörülmények

  • Munkakörnyezet: tevékenységét üzemcsarnokban, műhelyben, gépekközött végzi. Gyakran hívják helyszíni javításokra is, pl. egy kombájn gép meghibásodása esetén – ilyenkor gyakran a szabadban végzi el a szükséges feladatokat.
  • Munkaidő: napi 8 órát dolgozik hétfőtől péntekig, de a munkaidő beosztás az üzem munkarendjéhez igazodik. Emiatt előfordulhat többműszakos – reggeli, délutáni, esti –, illetve hétvégi munkavégzés is.

Egészségügyi tényezők

Mezőgazdasági és ipari gép karbantartó, javító munka ellátásához az alábbiaknak kell megfelelni:

  • fizikai erőnlét – hiszen közepesen nehéz fizikai igénybevétellel jár a munkavégzés;
  • állóképesség – mert egy-egy karbantartási folyamat órákig is eltarthat;
  • ép végtagok – a gépek mozgatásához, a szerelések elvégzéséhez;
  • jó látás – a javítások során a precíz, pontos munkához elengedhetetlen.

Hallássérültek a sérülés típusától és mértékétől függően, a sérüléstípusoknak megfelelő módosításokkal végezhetik ezt a munkát.

Jelentkezzen erre a pozícióra

Engedélyezett Típusok: .pdf, .doc, .docx